Skip to main content

Ak Gıda, Burdurlu süt üreticilerine süt hijyeni ve beslenme konulu eğitim verdi.

Ak Gıda tarafından, sütteki kalite ve verimliliği iyileştirmek amacıyla yürüttüğü “süt hijyeni ve beslenme” konulu eğitim Burdur’da yapıldı. Dünyada bu alandaki uzman isimlerden biri olan, Lactalis Grubu Eğitim ve Süt Teknikleri Sorumlusu Jerome Deniau tarafından, Burdurlu süt üreticilerine yönelik verilen eğitim üç gün sürdü.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonu ve sahada uygulamalı olarak verilen eğitim programında; süt sağımı, sütün bakteriyolojik kalitesinin kontrol edilmesi, süt sağım desteği, çiftlik kalitesi denetimleri ve sütün hücresel kalitesinin kontrol edilmesi, yem kalitesi gibi konulara yer verildi. Eğitime katılan çiftçilere; hayvanda beslenme, meme sağlığının korunması, süt sağım ekipmanının doğru kullanımı, sağım ve süt enfeksiyonların giderilmesi, sütün birleşimi ve kalitesi, ekipman temizliği alanlarında bilgilendirme yapıldı. Üç gün süren programın sonunda katılımcı çiftçiler için teknik performans ve karlılık artışı imkânı sunulurken; yasa, düzenleme ve sağlık önlemleri konusunda da güncel bilgiler aktarıldı.



Lactalis Grubu Eğitim ve Süt Teknikleri Sorumlusu Jerome Deniau “Bizim hedefimiz Türkiye’deki süt üreticilerini desteklemek. Üreteciler bizim tedarikçilerimizdir. Dolayısıyla süt üreticisi olmadığı zaman bizde var olamayız, fabrikamızı kapatıp piyasadan çekilmek zorunda kalırız. Sütün kaliteli olması, sizin piyasada olmanız bizim için çok önemli. Bu nedenle de aramızdaki bağların ve iletişimin çok güçlü olması gerekiyor. Bu ortak çalışmadan hem sizin hem de bizim karlı çıkmamız gerekiyor. Bu da tüketici için kaliteli ürün üretme ile ancak olabilir. Son ürünün kalitesi başta üretilen sütün kalitesine bağlıdır. Başta kaliteli olmayan mamul, sonuç olarak da kalitesiz üretimi beraberinde getirir. Piyasada rekabet gücü de çok önemli; çok kaliteli bir malzeme üretirsiniz ama bunun fiyatı yüksek ise bu size bir fayda sağlamaz, alıcı tepki gösterir ve ürününüzü satamazsınız. Süt üretiminde verimliliği arttırmak ve masrafları azaltmak, son tüketiciye kaliteyi uygun fiyata sağlamak konusunda çok büyük önem taşımaktadır. Verdiğimiz bu eğitimlerle bunu sağlamak istiyoruz” dedi.

Kaliteli süt üretimi için verimliliğe dikkat çeken Ak Gıda San A.Ş. Akdeniz ve İç Anadolu Süt Alım Bölge Müdürü Ömer Faruk Gündüzalp “Burdur’da gerçekleştirdiğimiz bu eğitim programıyla üreticilerimizin gelirlerinin arttırılması ve daha hijyenik süt ürünlerinin elde edilmesi sağlanmış olacak ve dolaylı olarak süt sığırcılığının gelişmesine katkı sağlanacaktır. Yaptığımız bu eğitimler sayesinde dünyadaki farklı verimlilik uygulamalarının, Türkiye’ye entegre edilmesi ve bu sayede süt konusundaki uzmanlığın arttırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.


İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.