Skip to main content

Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma firmaların geleceğidir

MPM Verimlilik Uzmanı Dicle Yılmaz, Burdur TSO'da verdiği seminerde, "Aile şirketlerinde kurumsallaşma, firmaların geleceği adına, hayati önem taşımaktadır" dedi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), yaptığı organizasyonla düzenleyeceği bir dizi programdan ilki olan "Aile Şirketleri'nin sorunları" konulu semineri gerçekleştirdi. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Danışmanlık Bölümü Uzmanı Nergiz Dicle Yılmaz, "Aile Şirketleri'nde Yönetim Sorunları ve Kurumsallaşma" konuları üzerinde açıklamalarda bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fevzi Oktay, seminer öncesinde yaptığı açış konuşmasında, "Milli Prodüktivite Merkezi ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odamızın düzenlemiş olduğu, Aile Şirketleri'nde yaşanan sorunlar ve bunların çözümü ile ilgili konuları, gündeme getireceğiz" dedi.

SEMİNERLER
Oktay'ın, Burdurlu firmaların özellikle aile şirketlerinin kurumsallaşma sorunlarının önemini vurguladığı konuşmanın ardından; seminerin hazırlık çalışmaları konusunda bilgi veren Oda Genel Sekreteri Sedat Öz, katılımın olması gerekenden az olmasına değinerek; yaklaşık 30 kişinin katıldığı Seminerin ne gibi aşamalarla aile şirketlerine iletildiği konusunda açıklamada bulunan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sedat Öz, şunları söyledi:
"Şu anda yapmakta olduğumuz konferansa teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Genel Sekreterlik olarak, ilin kurumuna baktığımız zaman, ilde ciddi manada aile şirketlerinin olması sebebiyle, bir dizi konferans hazırladık. İlk başında da, aile işletmelerinde yaşanan sorunlar, yönetim sorunları ve çözümlerine ilişkin olarak bir konferans düzenlemeyi uygun gördük. Bunun üzerine, Milli Prodüktivite Merkezi ile görüştüğümüzde, size yardımcı olabiliriz dediler.
Bu konferansla alakalı olarak, 60'a yakın aile firmasına ziyarette bulunduk. Bu konferanslar çok önemli, 'Lütfen karar vericiyle uygulayıcının birlikte olduğu şekilde katılın ki, konferans amacına ulaşsın' dedik. Ricada bulunduk. 1609 üyemize mesaj çektik. Şehir Merkezi'nde ve diğer ilçelerde, hoparlörlerle anons ile ilanda bulunduk. 29 Nisan tarihinde, gene Milli Prodüktivite Merkezi'nden gelecek arkadaşlarımızın sunumuyla, "Verimlilik nedir? Verimlilik tekniklerini arttırma" konularıyla ilgili bir sunumumuz olacak. Danışmanlık Bölümü Uzmanı Nergiz Dicle Yılmaz'a seminerinde başarılar diliyorum."

KURUMSALLAŞMA
Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonunu üstlendiği, "Aile Şirketleri'nin sorunları, çözüm yolları ve kamusallaşma" gibi konularda düzenleyeceği bir dizi seminerden ilkini gerçekleştirildi. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, Milli Prodiktivite Merkezi Danışmanlık Bölümü Uzmanı Nergiz Dicle Yılmaz, "Aile Şirketleri'nde Yönetim Sorunları ve Kurumsallaşma" konuları üzerinde açıklamalarda bulundu.
Seminerde ilk önce kendisini tanıtarak başlayan Danışmanlık Bölümü Uzmanı Yılmaz, Ankara'dan geldiğini, Milli Prodiktivite Merkezi'nde Danışmanlık Bölümü Uzmanı olarak görev yaptığını, Bugünkü konunun, "Aile Şirketleri'nde Yönetim Sorunları ve Kurumsallaşma" olduğunu belirtti. Bir süre katılımcıların hangi yapıda aile şirketine sahip olduklarını öğrenerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:
"Aile Şirketi, ailenin geçimini sağlamak ya da mirasın dağılmasını önlemek amacıyla kurulan, yönetim kademelerinin önemli bir bölümünün aile üyeleriyle doldurulan, kararların alınmasında yine aile etkili olduğu ve aileden en az 2 jenerasyonun bulunduğu şirkettir. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da iş organizasyonunun en yaygın hali aile şirketleridir. Bu oran, İtalya'da %99, Amerika'da %96, İsviçre'de %88 olmak üzere, büyük oranlara sahiptir.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.