Skip to main content

Ahilik Haftası'na etkin hazırlık

Vali Yrd.Kılınçarslan: "Çok az da olsa, müşteriyi aldatan esnafın bulunması bize yakışmayan, üzücü bir durumdur. Dolayısıyla, Ahilik ruhuna ihtiyaç var."

Burdur Vali Yardımcısı Nadi Kılınçarslan başkanlığında toplanan Ahilik İl Kutlama Komitasi, Eylül'ün üçüncü haftasında kutlanacak Ahilik Haftası'nın etkin bir programla gerçekleştirilebilmesi için hazırlık çalışmalarını başlattı. 02.04.2011 tarihli değişiklikle geliştirilen Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliği'nin de incelendiği toplantıda; Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Burdur esnafının da esnaflık bilinci, davranış ve kültüründe, belirgin bir yozlaşma yaşandığı tespit edildi. Bu tespitten hareketle, Ahilik Haftası'nda, özellikle esnafın geniş katılımını sağlayacak etkinlikler yapılması ve programların, esnaflık karakteri üzerinde olumlu etkiler oluşturmasına yönelik, nitelikli bir programlar olması üzerinde duruldu.

Vali Yrd.Kılınçarslan; "Ülke genelinde ve Şehrimizde, çok az da olsa müşteriyi aldatan esnafın bulunması bize yakışmayan, üzücü bir durumdur. Dolayısıyla, Ahilik ruhuna ihtiyaç var. Ahilik etkinliklerinde, esnaflıktaki olumsuzlukların düzeltilmesine yönelik programların yapılması ve geniş katılım sağlanması da önem kazanıyor" dedi.

Toplantıya; İl Sanayi ve Ticaret, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor Müdürlükleri ile belediye, üniversite, ticaret ve sanayi odası, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği temsilcileri katıldı.
Komite, yaptığı toplantıda; Eylül'de yapılacak Ahilik Haftası'nın, açık havada uygun bir yerde yapılması, esnafın geniş katılımının sağlanması, ödüllerin ve yarışmaların yapılması, şed kuşatma, temsil, hatıra anlatımı, halk müziği, kompozisyon, şiir, fotoğraf vb. yarışma ve etkinliklere yer verilmesi şeklinde kararlar alındı.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27.5.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.