Skip to main content

ABD Senatör ve İş Adamlarının BUTSO Ziyareti Verimli Geçti

ABD Florida Senatör, iş adamı, Oda ve Konsey Başkanlarından oluşan bir heyet, geçtiğimiz gün Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'nı ziyaret etti. Başkan Yusuf Keyik'in Burdur ekonomisini anlattığı toplantıda, Amaçlarının iki ülke illeri ile ilişkileri güçlendirmek, ticaret ve yatırımları artırmak olduğunu belirten Amerikalı heyet üyeleri de kendi konumlarında Eyalet ekonomilerini ve sektörel faaliyetlerini anlattılar.

ABD Miami Camacok Ticaret Latin Odası Bşk. Mr. Rafael Angel Calleja, ABD Florida Eyalet Senatörleri Mrs. Anateresita Flores ve Mr.Rene Garcia, Florida Affair Konsey Bşk. Mr. Maxwell Scott Stewart, Maria Josefina Calleja gibi senadör, iş adamı, Oda ve Konsey Başkanlarından oluşan heyet, geçtiğimiz gün Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'na ziyarette bulundu. Meclis Odası'nda yapılan toplantıda Başkan Yusuf Keyik, Burdur ekonomisini ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nı sunum ve CD'lerle anlattı. Amerikalı heyet üyeleri de kendi konumlarında Eyalet ekonomilerini ve sektörel faaliyetlerini anlattılar.

Toplantıya, Oda Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları Feyzi Oktay ve Yusuf Keyik, Yardımcıları H. Ali Daldal, Gülay Korur ve Üyeleri ile Oda-Birlik-Dernek gibi STK Başkanlarından Kamil Özcan, Kemal Kubilay, Recep Kalkan, Nuri Aktan, Ercan Taraşlı, Yakup Yıldız, Cihat Çvuşoğlu ve BAKA'dan Mehmet Candan katıldı.

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, ABD'li heyete, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nı ve çalışmalarınıyansıtıcı ile anlattı. Ardından İngilizce olarak Burdur'un sektörel gelişimi, sosyoekonomik ve sosyokültürel durumunu yansıtan CD izletildi. Amerikalı heyet üyeleri de kendi eyalet, şehir ve konumlarına ve özellikle sanayi ve turizmdeki durumlarına ilişkin ayrıntılı bilgi verdiler. Burdur ve Isparta'da Güneş enerjisi üretme konusunun ilgilerini çektiğini belirten heyet, özellikle aralarında doğal taş sektöründe Burdur Beji mermerle ilgilendiklerini ifade ettiler. Türkiye'nin mermer ihracatında Amerika'nın birinci, Çin'in ise üçüncü sırada yer aldığını belirten heyet, Burdur'la çeşitli ticaret, eğitim ve yatırım ilişkileri kurabileceklerini belirttiler. Mayami'ye yılda 25 milyon turistin geldiğini açıklayan heyetin Bayan üyelerinden Senatör Mrs. Anateresita Flores, MAKÜ'de turizm ve film yapımı gibi konularda eğitim hizmeti verebileceklerini söyledi.

Tercümanlar aracılığı ile karşılıklı soru-cevap ve sohbetlerin yaşandığı ve Başkan Keyik'e Florida Eyalet Bayrağının da verildiği toplantıda, BUTSO Yönetimi ile ABD'li heyet arasında hediye teatisinde bulunuldu.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27.09.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.