Skip to main content

6. Yörex Fuarı Açıldı.

Türkiye’nin markası haline gelen Yörex’te, Coğrafi İşaret ve Markanın önemi vurgulandı. Burdur’un, Ülkemize iki coğrafi işaret kazandırması takdir kazandı.
Bu yıl 6.sı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in açılışına katılan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’un Fuar alanında BUTSO Yönetim Kurul Başkanı Yusuf Keyik Karşıladı. Hisarcıklıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada yine veciz ifadelerde bulundu ve yine yöremizin ve Türkiye’nin en ciddi çıkış yollarını bir kez daha vurguladı.

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın kurucusu olduğu Yörex’in 6.sında, Burdur’dan kurum olarak BUTSO ve ayrıca Yassıgüme Köy Pazarı ile Burdur Şiş Köftecisi Kadir Bedel stant açtı. Geçtiğimiz 7 Ekim 2015 günü açılan Yörex Fuarı’nın açılışına, Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra; Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Yaşar, Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ATSO Başkanı Davut Çetin katıldılar. Yerel ve yaygın basının da büyük ilgi gösterdiği açılıştan sonra, protokol basınla birlikte stantları tek tek gezdiler. BUTSO Standını da ziyaret eden protokola, Burdur Ceviz Ezmesi ikram eden Yusuf Keyik; Burdur’un iki yöresel ürününe coğrafi işaret aldığını anlatarak, belgeleri gösterdi. Keyik ayrıca, protokole Mehmet Bedel’den küçük bir sipsi resitali dinletti.



Bu yıl Yörex Fuarı’na, Türkiye’nin yaygın basın duayenlerinden ve Cumhuriyet dönemi demokrasi hareketlerinin hafızası olan Yavuz Donat’la gelen Hisarcıklıoğlu, Coğrafi işaretin önemini bir kez daha vurgulayarak, coğrafi işaretli ürünlerin iki kat daha fazla sattığını ve daha değerli fiyat kazandığını anlattı. Yörex’in bir Türkiye projesi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Anadolu coğrafyası, müthiş bir hazine. Her ilçenin bir zenginliği var. Bu nedenle, markalaşma çok önemli. Şehirlerin markalaşmasını hızlandırmalıyız. Laleyi Dünyaya biz tanıttık; ama biz sahip çıkamadık. Bugün Hollanda sadece laleden 1 Milyar Euro kazınıyor” dedi.

Her yıl artarak devam eden ilgi ile bu yıl 6. Yörex’e 68 ilden 101 Oda ve Borsa, 11 kalkınma ajansı ile 224 firma katıldı. 150 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Fuara, halkın ilgisinin de arttığı gözlenmektedir.

İlgili Fotoğraflar:


Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.