Skip to main content

2010 Denizcilik Bayramı Burdur Gölü'nde kutlandı

Burdur Gölü, 3 gün süren 84. Denizcilik Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Üç gün süren kano, yelken ve kürek yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Burdur'a gelen kano, kürek ve yelken sporcuları arasında yarışmalar düzenlendi. Ayrıca sürat motorları, jetski, su kayağı Burdur Gölü'nü renklendirdi. 3 günlük kutlamaların sonunda yarışmalarda dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Törene aralarında Vali Süleyman Tapsız ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Vali Süleyman Tapsız, 8 Temmuz'da Burdur'a gelen kano ve yelken sporcularının üç gündür Burdur Gölü'nü hareketlendirdiklerini söyledi. Anadolu'da denizcilik kültürünün gelişmesine ve iç sularda su sporlarının yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacak olan Denizcilik Bayramı kutlamaları çerçevesinde Antalya, Kocaeli, Muğla, Bolu, Giresun, Ordu, Adana, Ankara, Bitlis, Burdur, Hatay, Isparta, İstanbul, Kırşehir, Rize ve Trabzon illerinden 73 yelken, 33 kano, 106 sporcu, 21 hakem ve 23 idarecinin Burdur Gölü'ne gelerek yelken ve kano dallarında yarıştıklarını aktaran Vali Tapsız, "Valilik olarak bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız; Göller bölgesi olan ilimizde, göllerimizi tanıtmak, göllerimizde her türlü su sporunun yapılabildiğini göstermek Kano, yelkencilik, kürekçilik, su kayağı ve sörf gibi su sporlarına olan ilgiyi artırmaktır.

Müsteşar Hasan Naiboğlu ise iç suların daha aktif kullanılmasının sağlanması amacıyla göl, gölet ve barajlarda kutlamalar yapılmaya başlandığını aktardı. Burdur Gölü'nde su sporlarının artması için 3 tekne verdiklerini hatırlatan Denizcilik Müsteşarı, desteklerinin bundan sonra da süreceğini belirtti.

Protokol üyeleri törenin ardından Burdur Gölü'nde tekne turu yaptı. Vali Süleyman Tapsız ve Müsteşar Naiboğlu, deniz şehitlerinin anısına göle çelenk bıraktı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.