Skip to main content

2.OSB Toplantısında Brifing Alan Vali Yılmaz, Çalışmaları Alanda İnceledi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)nda geçtiğimiz gün düzenlenen 2. OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısına katılan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, çalışmalara ilişkin brifing aldı. Toplantı gündeminde yer alan Müteşebbis heyeti eksik üyelerinin tamamlanması ve Yönetim Kurulu Yönetiminin yeniden teşkili gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Başkan Keyik'i ziyaret eden Vali Yılmaz, beraberinde Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ali Gür'ün de yer aldığı heyetle, 2.OSB alanına giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında, 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı ve Yönetim Kurulu Toplantısı 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü gerçekleşti. Burdur’un geleceği olan projelerden biri olan 2. OSB’yi mercek altına alan ilimizin yeni Valisi Yılmaz, yatırımcıya alt yapı sağlamanın önemine dikkat çekti ve bugüne kadar yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Vali Yılmaz, “Bizler Müteşebbis Heyeti olarak da bundan sonra hep beraber, ilimizdeki diğer organize sanayi bölgeleri ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgemize de, gerek yerli, gerek yabancı iş adamlarımızın yatırım yapmasıyla ilgili alt yapının oluşturulmasında gayret edip, emek vereceğiz” dedi.

DESTEKLER VE OSB AVANTAJLARI ANLATILACAK
Birkaç hususa değineceğini dile getiren Vali Yılmaz, sanayinin gelişmesiyle ilgili, özellikle OSB’lerin bir takım avantajlarının çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Yılmaz, “Bu avantajları devletin vermiş olduğu desteklerle beraber, organize Sanayi Bölgelerinin sağlamış olduğu imkanlarda dahil olmak üzere plan ve program dahilinde ilgili arkadaşların sunumları ile paylaşmış olacağız.
Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapan ve yapmayı düşünen arkadaşlarımızın da o toplantılara katılmalarını arzu ediyorum. Diğer ilgili kurumlardaki arkadaşlarımız ise bu toplantılara katılıp, bilgilenmeleri konusunda faydalı olacağını düşünüyorum. Hammaddesi ilimizde bulunan birçok ürünlerin yeteri miktarda katma değeri ilimizde kalmadan başka yerlere gittiğini hepimiz biliyoruz. O nedenle de bizim alt yapıyı hazırlayıp müteşebbislere sunmamız lazım.

BURDUR’A YATIRIMCI GETİRİYORUZ
Özel sektörün hızla gelişmesiyle beraber ilimizde de, iş ve istihdamın arttırılması yönünde çalışmalar olacak. Arkadaşlarımız Kütahya’dan gelecek olan bir yatırımcı ile görüşmüşlerdi. Bugün yönetim kurulu kararı ile yatırımcımıza 2. OSB’de arsa tahsisi yapacağız inşallah. Burdur’a hem kendimiz gelmiş olduk, hem de yatırımcı getirmiş olacağız. İnşallah o da kısa süre içerisinde inşaatına başlar. Bu yatırım ile istihdam sayısı bakımından yüksek olanlardan bir tanesi olacak” şeklinde konuştu. Vali Yılmaz toplantının sonunda, bundan sonraki toplantılara ilgili kurum müdürleri ve sanayicilerinde katılabileceğini sözlerine ekledi.

Vali Yılmaz’ın konuşmasının ardından 2.OSB Müdürü Bülent Aslanboğa, Sanayi Bölgesinde yapılan faaliyetlere ait bilgilendirme sunumu yaptı.

Kurucu ortaklar olarak İl Özel İdaresi, Burdur Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası’ndan olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Müteşebbis Heyetinin teşkili, Denetim Kurulu 2. Yedek Üyeliğine üye seçimi gerçekleşti. Vali Şerif Yılmaz başkanlığındaki Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısının ardından, heyetle birlikte 2. OSB sahasına gidilerek, alt yapı çalışmaları yerinde inceledi.

İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.