Skip to main content

2. OSB Çalışmalarına Basınla Denetim

Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Burdur Valisi Hasan Kürklü, Başkan Yardımcısı BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Ali Gür ile birlikte, 2.OSB çalışmalarını denetledi.


Basın mensuplarına 2.OSB alanını gösteren Vali Hasın Kürklü, çalışmaların nereden nereye geldiğini açıkladı:
“1996 yılında başlanmış olan 2.OSB çalışmalarında nihayet sona yaklaştık. Göreve geldiğimizde canlandırdığımız konulardan biri buydu. Organize Sanayinin bitmesi Burdur için çok önemli. Sağolsun Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve diğer arkadaşlar bu konuda çok gayret sarfettiler. Üç dört milyonluk yardımlarla kamulaştırma işlemlerinin %99’u bitmişti. Biz de ön talep toplama yöntemiyle sağladığımız peşinatlarla, alt yapı ihalesine girdik ve yaklaşık 4 milyon liralık bir harcama yapıldı. Kanalizasyon, yollar, içme suyu sistemleri, yağmur suyu kanalları gibi alt yapı bitirildi ve arazi tahsis aşamasına getirdik. 22 parselimizden 11 tanesinin tahsisi yapıldı. 10 parsel için yatırımcı bekliyoruz. Fakat bu noktada seçici de davranıyoruz; Burdur’un öncelikli ihtiyaçlarını göz önüne alıyoruz. Dolayısıyla, burası inşallah Burdur’un geleceği olacak. Yolların asfalt ve kilit parke taş döşenmesi gibi eksiklerimizi tamamlamak için, kaynak arayışlarımız devam ediyor. Elektrik konusunda da Bakanlıkla çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca, bundan sonra doğal gaz ve arıtma tesisi çalışmaları da yürütülecek.”

İHTİSAS OSB HEDEFLERİ
Bundan sonraki OSB hedeflerini de açıklayan Vali Kürklü; “Önümüzdeki dönemlerde, ihtisas OSB’lere doğru bir hamle başlayacak. Geçenlerde Sayın Başkanımız (Yusuf Keyik) da bir gezi yapmıştı; Isparta, Burdur, Antalya arasında, üç şehrin bir ortak organize sanayi bölgesine sahip olması, mermer ihtisas OSB ve biraz ileride hayvancılık ihtisas OSB gibi güzel düşünceler var; bu konularda çalışmalar yapılacak” dedi. Vali Hasan Kürklü, bir soru üzerine; “Yatırımcı taleplerinin ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin değişik yerlerinden ve sağlam firmalar” olduğunu belirtti.

2. OSB SÜREÇLERİ
Çalışmaların bu noktaya gelişine ilişkin kısa bir bilgi veren 2.OSB Müdürü Bülent Osman Aslanboğa, “1998 yılında 2.OSB’nin yerinin bu Çerçin bölgesi olmasına karar verilmiş ve önce 200 hektar olarak düşünülmüş. Fakat içerisinde özel mülk tesislerin bulunması nedeniyle şu an 96,16 hektar bir araziye sahibiz. Bu bölgenin Ramsar, hava alanı, tren yolu gibi konuların üzerinde olması nedeniyle, gerekli izinlerin alınması 2010 yılına kadar sürmüştür. 2012 yılında çıkan imar planı ile kamulaştırma çalışmaları başlatıldı ve yaklaşık 4 milyon 800 bin liralık bir kamulaştırma harcaması yapıldı. Alt yapı çalışmaları, içme suyu sağlandı ve 1500 metreküplük su depomuz da bitirildi. İhaleyi alan Asmet firmamız, çalışmalarını başarı ile sürdürdü” dedi.

2.OSB alanının gezilmesinden sonra, Burdur Valisi Hasan Kürklü Başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri ve müteahhit ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı.





Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.