Skip to main content

2. OSB Çalışmaları Hızlandı

Burdur Merkez’de yer alan ikinci Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmaları hızlandı. Burdur Valisi Hasan Kürklü, 2. OSB’nin Şubat 2015’de bitirileceğini açıkladı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü başkanlığında, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve 2. OSB yönetiminde yer alan Ali Gür, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, 2. Organize Bölgede yapılan çalışmalara ilişkin teknik ekipte yer alan Mühendis Bülent Osman Aslanboğa ve diğer ilgililerden bilgi aldı. Ardından, Çerçin Köyü ile Bur-trak Fabrikası arasında kalan 96 hektarlık ikinci Organize Bölgesini, ilgililerle birlikte gezen Vali Hasan Kürklü yaptıkları denetime ilişkin; “Organize sanayi bölgesi, Burdur için, Burdur’a yatırımcı çekmek için önemlidir. Burada hızla alt yapı çalışmaları sürdürülen işleri yerinde gördük ve ilgililerden bilgi aldık. Karşılaşılan herhangi bir sıkıntı olup olmadığını öğrendik. İkinci Organize Sanayi Bölgemizin, Şubat 2014’e kadar yatırımcımızın emrine hazır hale geleceğini söyleyebiliriz” dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca 26 Haziran 2009 tarihinde onaylanarak yeri kesinleşen, karma nitelikteki Burdur 2. OSB alanı denetiminde yer alan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik de yaptığı açıklamada; “Burdur istihdamı ve ekonomisi için, karma veya ihtisas Organize Bölgeler büyük önem taşımaktadır. İstimlak işlemlerini bitirdiğimiz, 2. OSB’mizin yol, elektrik, su gibi alt yapı olarak, Müteahhit ve teknik ekibin hızla yürütmekte oldukları çalışmaları yerinde inceledik. Karşılaşılabilecek sıkıntıları süratle çözerek, en kısa sürede yatırımcımızın emrine vermeye çalışıyoruz. Zira; Burdur Teşvikte 3. Bölgede yer almakta ve Organize Bölgede yapılan yatırımlar ise, 4-5 bölge yatırımları niteliğinde teşvik alacaktır. Yatırımcımızın bir an evvel bu teşvikten yararlanarak, yatırımını gerçekleştirmesini istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Fotoğraflar:




Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.