Skip to main content

19 ülkeden, 48 iş insanı BUTSO’da yüz yüze iş görüşmesi yaptı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkçe konuşan 19 ülkeden 48 girişimci iş insanı Burdur’a geldi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, Burdurlu iş adamlarıyla ikili iş görüşmelerinde bulundular.

İş hacimlerini genişletmek maksadı ile gerçekleşen programın ilki geçtiğimiz Cumartesi günü BUTSO Konferans Salonunda gerçekleşti. Sinevizyon gösterimi ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, ilimize gelen 19 ülke adına Heyet Başkanı Gürsel Ingilizov birer konuşma yaptılar. Protokol konuşmalarının ardından BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Meclis Başkanı Ömer Çeliker ve Genel Sekreter Sedat Öz’e hediye takdiminde bulunuldu. Çağdaş Burdur Gazetesi Sahibi ve BUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Daldal’ın da katıldığı hediye takdiminin ardından Burdurlu ve soydaş iş insanları ikili görüşmelerde bulunurak, iş bağlantıları yaptılar.

“TİCARET HACİMLERİNİ GELİŞTİRMEZ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMA”
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, ilimize gelen yabancı girişimcilerle iş görüşmelerinin başlaması sonrası Heyet Başkanı Gürsel Ingilizov’u makamında kabul etti. Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya özel açıklamalarda bulundu. Ülke ve dünya ekonomisine de parmak basan Başkan Keyik yaptığı değerlendirmede, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde yapılan bir çalışma, heyetimiz 19 ülkeden katılım sağlayan kardeşlerimiz daha doğrusu soydaşlarımız. Önceki gün Isparta’da bugün Burdur’da, Pazartesi günü de Antalya’da olmak üzere bölgemizde ikili iş ilişkilerini görüşmek üzere çalışma yapıyoruz. Bugün Burdur’da Ticaret ve Sanayi Odası’ndayız. Burdur’umuzun sanayi, ticari, kültürel ve turizm sektörlerini kendilerini tanıtmaya çalıştık. İkili sektörel görüşmeler devam ediyor. Ticaret hacimlerimizi genişletmek için karşılıklı olarak yapılan bir çalışmamız” dedi. Başkan Keyik, TOBB öncülüğünde ve BUTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ikili görüşmelere katılan girişimci iş adamlarına teşekkürlerini sundu.

“TÜRKİYE, DÜNYA PAZARLARINDA YERİNİ ALACAK”
Dünya ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Burdur Ticaret ve Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, “Malum ülkemiz geçen yıl yaşadığı o döviz dalgalanmasıyla ekonomik sıkıntıya girdik. Şu anda ekonomik verilere baktığımızda stabil aşağıya doğru düşüş yönünde ekonomik değerleri görüyoruz. Bu ülkemizde yaşanan bir ekonomik sıkıntıydı ama dünyada yaşanan bir ekonomik sıkıntıyı zaten hep beraber izliyor ve görüyoruz. Avrupa’ya baktığımızda büyüme hızı yüzde 2’leri geçememiş en hızlı büyüme dönemlerinde ki, ülkemizde 10 yıl geriye gittiğimiz zaman yüzde 9-11 büyüme sağlayan bir ülke. Ben 2020 yılından ben ümitliyim, belki ilk ve ikinci çeyreğinde hissedilir bir şey olmayabilir ama üçüncü ve dördüncü çeyreğinden itibaren hissedilir şekilde ülke ekonomimizin yükseleceğini, büyümemizin hızlanacağını ve dünya pazarlarında Türkiye’nin yerini alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİ OLARAK DAHA ÇOK ÇALIŞIP, HER ALANDA BİZ DE VARIZ DİYEBİLECEK POZİSYONA GELMEK…”
Bu tür çalışmaların dünyadaki ekonomik durgunluktan dolayı yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Yusuf Keyik, “Bütün bu soydaşlarımız 19 ülkeden kalkıp Türkiye’ye geliyorlar ki, ülkeleriyle Türkiye arasında bir ticari hacmi genişletelim, büyütelim. Mümkünse Türkiye’de, mümkünse bulunduğu ülkede ortaklık, mal alışverişi neler yapabilir yani tüm dünya vatandaşları, dünya ülkeleri kendi ekonomilerini hızlandırmak için bir gayret içerisinde. Ülke olarak TOBB olarak ekonomimizi geliştirmek ve ihracatımızı artırmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında tüm dünyada gerekli çalışmalar devam ediyor. Ben ülkemizden ümitliyim. Tabi yaşadığımız jeopolitik sorunlarda bizim ekonomimizin gelişmesine engel. Malum Suriye en büyük sorun ciddi anlamda oraya kaynak aktarıyoruz. Ciddi anlamda terörle mücadelemiz var hem içeride hem dışarıda. Buna rağmen ülkemiz artık o geriye doğru düşüş trendini durdurup, yükseliş trendine geçmeyi başarmış bir ülkedir. Ben buradan başta çalışkan Türk Milletine teşekkür ediyorum. Tabi şartlar ne olursa olsun, ülkemizin başına ne gelirse gelsin, ‘Üretmeye’, ‘Çalışmaya’ devam eden bir toplumuz mutlaka etkileniyoruz ama çalışmaz, üretmez ve zengin olmazsak, yaşadığımız olumsuzlukların farkındayız. Dört elle çalışıyoruz. Ülkemizin başına ne gelirse gelsin umursamıyormuş gibi durarak, dört elle çalışıp, onlara inat ve ülkemize yapılan bütün haksızlıklara inat biz Türk milleti olarak daha çok çalışıp, her alanda ‘biz de varız’ diyebilecek pozisyona gelmek için gayret ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

GÜRSEL İNGİLİZOV, “İŞ ORTAKLIKLARI KURULACAK”
Türkçe konuşan ülkeler Heyet Başkanı Gürsel Ingilizov ise “Yusuf Başkanımın dediği gibi 19 ülkeden TOBB’un sayesinde ve sizi de bizi misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bir çok sektörden katılımcılar var özellikle ben ayakkabı sektöründenim. Heyetimizden tarımdan seraya, hayvancılık sektörüne varıncaya kadar arkadaşlarımız var. Eski Sovyetler Birliği ülkelerinden arkadaşlar var. Tabi ki herkes bir umutla geldi. Herkes bir bekleyişle geldi. Burada vatanımızda bir yer bulacak, çalışan ortak olacak. Hem kendisine hem de Türkiye’ye destek iş ortaklıkları kurulacak inşallah” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA EKONOMİSİNDE DURGUNLUK VAR”
Dünya ekonomisi hakkındaki görüşlerini de paylaşan Türkçe konuşan ülkeler Heyet Başkanı Gürsel Ingilizov, “Dünya ekonomisinde bir durgunluk var. O sebeplerle hepimiz bir arayıştayız. Biz arıyoruz, siz de arıyorsunuz. Böyle durgunluk olunca herkes yeni bir pazarlar aramak zorunda ki kendisini ayakta ve dik tutsun” şeklinde konuştu.

BURDURLU İŞ ADAMLARI MEMNUN KALDI
Soydaş İş Adamları ile yapılan ikili görüşmeler, Burdurlu iş adamlarını memnun etti. İkili iş görüşmesinde bulunan Aşçı Murat Mıhladız, gerçekleşen programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TOBB ve BUTSO’ya teşekkür etti. 

Haber Fotoğrafları:

IMGP4168
IMGP4201
IMGP4224
IMGP4235
IMGP4367
IMGP4372
IMGP4375
IMGP4377
IMGP4381
IMGP4395
IMGP4399
IMGP4406

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.