Skip to main content

17. İzmir MARBLE'den Burdurlular Memnun Döndü

Burdurlu mermerciler, Valilik, BUTSO ve Çevre Orman tarafından stantlarında ziyaret edildi.

Budur ekonomisinin lokomotifini oluşturan Burdur mermer sektörünün temsilcileri, katıldıkları 17. İzmir MARBLE'den Memnun Döndü. Mermerciler, fuar süresince çok sayıda satış bağlantısı yaptıklarını ifade ettiler. İzmir İZFAŞ tarafından düzenlenen 17. İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı MARBLE, dünya mermer pazarı ve mermercilik bayramı şeklinde geçti. Yerli-yabancı 1.160 firmanın katıldığı İzmir Fuar alanı, mermercilere dar geldi. Burdur Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından stantlarında ziyaret edilen, çok sayıdaki Burdurlu mermer fuarı katılımcıları, ziyaretin kendilerine moral olduğunu belirttiler.

17. İzmir MARBLE Fuarı süresince (23-26 Mart 2011) çok sayıda satış bağlantısı yaptıklarını ifade eden ve Burdur ekonomisinin lokomotifini oluşturan Burdur mermer sektörünün temsilcisi mermerciler, katıldıkları 17. İzmir MARBLE'den memnun döndüklerini belirttiler. İzmir İZFAŞ tarafından düzenlenen ve TÜMMER, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve KOSGEB tarafından desteklenen, 17. İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı MARBLE, dünya mermer pazarı ve mermercilik bayramı şeklinde geçti. Yerli-yabancı bin 160 firmanın katıldığı dünyaca tanınmış ve Türkiye'nin en büyük fuar alanına sahip İzmir Fuarı, mermercilere dar geldi; birçok firma yer bulamadı. Burdur Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından stantlarında ziyaret edilen Burdurlu mermer fuarı katılımcıları, ziyaretin kendilerine moral olduğunu belirttiler.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yard. Ali Gür, Çevre ve Orman İl Müdürü Salim Özdemir, Orman Ağaçlandırma Müdürü Ahmet Şahan, BAKA Burdur YDO Uzmanı Mehmet Candan ve BUTSO Basın Danışmanı Ahmet Can'ın da katıldığı İzmir'deki 17. MARBLE fuarı, Ülkemizdeki mermer ve doğaltaş sektörünü buluşturdu.

42 ÜLKEDEN 1.160 FİRMA
Sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından olan 17. MARBLE'da bu yıl, 42 ülkeden 265'i yabancı, 895'i yerli olmak üzere toplam 1.160 firma ürünlerini sergiledi.
İZFAŞ tarafından düzenlenen ve sektöründe bir dünya markası olarak kabul edilen MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 17. kez dünyaya açıldı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine; Kırgizistan Bayındırlık Bakan Yardımcısı Toktomambetov Yzatbek, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Muğla Valisi Fatih Şahin, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve oda temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Onur, "Ülkemiz doğaltaş sektöründe dünyada önemli bir oyuncudur" diyerek 2015 yılında 4 milyar dolar ihracat yaparak dünya pazarında 2. sırada yer almayı hedeflediklerini söyledi. Selahattin Onur, konuşmasında ihracata destek verilmesini de istedi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Osman Erdinç, maliyetlerinin arttığını vurguladı ve enerjide dışa bağımlı olmanın getirdiği sıkıntıları anlatarak, "Enerjinin sahibi olmalıyız" dedi.

Fuar açılışında; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürü Hamdi Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç birer konuşma yaptı.

ZİYARETÇİ AKINI
Bulgaristan, Polonya, Moldova, İran, İsrail, Irak, Ürdün, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Bahreyn, Kuveyt, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Rusya'da yabancı alıcı çalışması yapılan fuara 80 üzerinde ülkeden ziyaretçinin geldiği belirtildi.

Çin ve Ortadoğu'dan katılım ve ziyaret için büyük talep artışı yaşanan fuar, yerli ve yabancı pek çok sektöre dar geldi. 201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenmiş olan MARBLE'da işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 11 bin 725 ton taş ve 550 adet blok mermer ve doğaltaş sergilendi.

Geçtiğimiz yıl 262'si yabancı 1146 firmanın katıldığı MARBLE 2010'u 78 ülkeden 4 bin 281'i yabancı 54 bin 227 kişi ziyaret etmişti...

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.