TOROSGAZ EKMEK ÜRETICILERI FIYAT TARIFESI HK. 24 EYLUL 2024

Sayın Üyemiz,

Torosgaz tarafından 2024-1110 sayı ile Odamıza gönderilen yazıda;

"Tarafınıza iletmiş olduğumuz bir önceki yazımızda: Şirketimizin 2024 yılı Ağustos ayı Doğal Gaz Toptan  Satış  Fiyat  Tarifesi  (Tarife)  uyarınca  ekmek  üreticisi  olduğunu  belgeleyen  tüketicilerin  "Ekmek Üreticileri" tarifesinden faturalandırılabilmesi için Ticaret Odası/Fırıncılar Odası'ndan alınan Faaliyet Belgesi. T.C. Tarım  ve Orman  Bakanlığ’ından alınan İşletme  Kayıt  Belgesi.  Belediyelerden alınan  İşyeri  Açma ve Çalışma Ruhsatı belgeleri  ile ekmek  üreticisi olduklarını tevsik etmeleri gerektiği  ifade edilmiştir.

Şirketimize ya pı lan geri bildirimlerde. ibraz edilmesi talep edilen belgelerdeki "faaliyet konusu" başlığında  farklı  tanımlamaların  yer aldığı  ve  bu durumun  uygulamada karışıklığa sebebiyet verebileceği ifade edilmiştir.

Bunun üzerine ekmek üreten işletmelerin mağduriyet yaşamaması ve uygulamada yeknesaklık sağlanmasını teminen BOTAŞ tarafından T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile iletişime geçilerek sadece "Ekmek", "Pide  Ekmek"  ve "Lavaş"  üretimi  yapan  işletmelerin İl/İlçe Tarım  ve Orman  Müdürlüklerinden talepte bulunmaları ve ilgili müdürlükler tarafından da bu durumun tespit edilmesi halinde kendilerine doğal gaz dağıtım  şirketine veya organize sanayi  bölgesine  ibraz edilmek  üzere  bu  konuda  belge verilmesi  talep edilmiştir.

Bu kapsamda "Ekmek Üreticileri" için uygulanan doğalgaz toptan satış fiyatından yararlanmak isteyen tüketiciler tarafından  geçmişte yazmış olduğumuz yazımıza konu  üç belge yerine T.C. Tarım  ve Orman Bakanlığı'ndan temin edilecek ve  sadece  "Ekmek",  "Pide  Ekmek"  ve  "Lavaş"  üreticisi  olduklarını tevsik edici belgelerin 26.09.2024 tarihine kadar tarafımıza ibraz edilmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen  belge ile belgelenemeyen ekmek  üreticileri serbest tüketici  birim  fiyat tarifesinden faturalandırılacaklardır."

ifadelerine yer verilmektedir.

Konuyla ilgili sektör üyelerimizin bilgilerine arz ederiz.