MOTOR YAĞI DEĞİŞİM NOKTASI İZİN BELGESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen yazıda; motor yağı değişimi yapılan akaryakıt istasyonlarının, tamirhanelerin, servislerin, kamu kurum/kuruluşlarının, belediyelerin, madencilik faaliyeti gösteren işletmelerin ve diğer motor yağı değişimi yapılan işletmelerin 01/01/2021 tarihine kadar 21/12/2019 tarihli 30985 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Atık Yağların Yönetimi yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın çevrim içi programlarına kayıt olması ve izin belgesi almasının gerekmekte olduğu ve izin belgesi olmayan kuruluş, tesis ve işletmelerin motor yağı değişimi yapmasının mümkün olmayacağı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda motor yağı değişimi yapılan işletmeler/tesisler tarafından; Entegre Çevre Bilgi Sistemi/Atık Yönetim Uygulamasına kayıtların sağlanması ve Atık Yönetimi Yönetmeliği'nin 13' üncü maddesindeki hükümler doğrultusunda geçici depolama alanlarının kurulması başta olmak üzere ekte yer alan belgedeki yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © 2019 butso.org.tr | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.