TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ BAŞVURUSU

Sayın Üyemiz,

Bildiğiniz üzere Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile ülkemizin tüm kurumları güçlü bir şekilde mücadele etmektedir. Bu kapsamda TSE tarafından sanayi sektörünü bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu hazırlanmıştır. Bu kılavuz damlacık veya temas yoluyla bulaşan COVID-19’a yönelik olarak, sanayi kuruluşlarının çalışanlarını, ziyaretçilerini, tedarikçilerini, bakım personelini vb. korumak için hijyen uygulamaları ile kontrol kriterlerini içermektedir.

Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu, sanayi kuruluşlarımıza salgınla mücadele ederken salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, kuruluşların güvenilir ve hijyenik üretim kriterlerine uygunluğunu gösterecek olan “Güvenli Üretim Belgesi” alabilmesine de imkan sağlamaktadır. Güvenli Üretim Belgesi almak isteyen sanayi kuruluşlarımız TSE’ye başvuruda bulunduğu takdirde Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu kapsamında aldığı tedbirler ve uygulamaları TSE uzmanları tarafından incelenecek ve kılavuzda yer alan kriterleri sağlayan kuruluşlarımız COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu, Güvenli Üretim Belgesi Başvuru Dokümanları vb. bilgilere https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=5922 adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.