BURDUR VALİLİĞİ İL HIFZISSIHHA KURUL KARARI - 27.05.2020

27.05.2020

Karar Tarihi               : 27.05.2020
Karar No                    : 48
Kararın Konuları       : COVID-19 (Yeni Koronavirus) hastalığının yayılmasına karşı alınması gereken önlemler.

İl Hıfzıssıhha Kurulumuz, Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. Maddesine göre,27.05.2020 Çarşambagünü saat 15.30’da Vali Hasan ŞILDAK başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi nedeniyle cami ve mescitlerimizin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirler değerlendirilmiş, Bilim Kurulunun önerileri ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 22.05.2020 tarihli ve 8357 sayılı Genelgesi doğrultusunda; İl Hıfzıssıhha Kurulunun 25.05.2020 tarih ve 46 sayılı kararı ile uygulamanın esasları ilan edilmiştir.

Ancak yapılan değerlendirme sonucunda cuma namazının ihtiyaca binaen aşağıda belirtilen alanlarda kılınmasının daha uygun olacağı kanaatine varıldığından cuma namazının il merkezinde bu yerlerde kılınmasına;

•          Cıvlazderesi Camii
  •          Şirinevler Camii
  •          149 Evler Camii
  •          Akdere Camii
  •          Ulu Camii (Cami-İ Kebîr)
  •          Emek ve Güvenevleri Sakinleri Camii
  •          Mevlana Camii
  •          Toki Camii
  •          Mehtapevleri Camii
  •          Katrancı Camii
  •          Uzay Çatı Pazar Yeri
  •          Burkent Pazar Yeri
  •          Eski Pazar Yeri

Yukarıda belirtilen tedbirlere uymayanlar hakkında1593 Sayılı Umumi HıfzıssıhhaKanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, ayrıca konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’nci maddesi kapsamında adli işlemlerin başlatılmasına;

Oy birliğiyle karar verilmiştir.

Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © 2019 butso.org.tr | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.