1 HAZİRAN 2020 İTİBARİYLE FAALİYETE GEÇEN İŞYERLERİ TARAFINDAN KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER HK.

Sayın Üyelerimiz;

T.C. Burdur Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen 02.06.2020 Tarih, E-3826 Sayı ve 30.05.2020 tarih ve "8556 sayılı Genelge Uygulamasına İlişkin Açıklamalar" konulu yazısına istinaden;

İLGİ: :
a) içişleri Bakanlığı iller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.05.2020 tarihli ve 89780865- 1 5 3/85 56 sayılı Genelgesi.
b) içişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 02.06.2020 tarihli ve 89780865- I 53/859l sayılı Genelgesi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede gelinen aşamada virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesi yönünde kaydedilen olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü sosyal hayat sürecine geçilmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında 28.05.2020 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kapatılan ve/veya faaliyetleri kısıtlanan işletmelerin faaliyetlerine başlayabileceği ilgi (a) Genelge ile bildirilmiştir.

Bu kapsamda ilgi (a) Genelgede belirtilen hususların uygulanmasına ilişkin açıklamaların yer aldığı İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün ilgi (b) Genelgesi ilişikte gönderilmiştir .

Genelgede belirtilen faaliyetler konusunda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması, belirlenen kuralların ilgili işletmeci/esnafa tebliğ edilmesi , uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umum i Hıfzıssıhha Kanun unun 282nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususunda ; Gereğinin yapılması istenmektedir.

Genelge aşağıda listeli olarak sunulmuştur.
1- Çay Bahçelerinde Alınması Gereken Önlemler
2- Dernek Lokallerinde Alınması Gereken Önlemler
3- Kahvehane Ve Kıraathanelerde Alınması Gereken Önlemler
4- Hamam, Sauna, Buhar Odaları, Jakuzi, Kaplıca Ve Kapalı Yüzme Havuzlarında Uyulması Gereken Önlemler
5- Lokanta, Restoran, Kafe Vb. İşyerlerinde Alınması Gereken Önlemler
6- Sosyete Pazarlarında Alınması Gereken Önlemler
7- Spor Merkezleri/Tesisleri Vb. Yerlerde Alınması Gereken Önlemler
8- Plaj Ve Yüzme Alanları İle Park/Bahçe, Rekreasyon Alanlarında Alınması Gereken Önlemler
9- Plajlarda Şezlong Dizilimi

Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © 2019 butso.org.tr | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.